مأموریت تیم ما کمک به موفقیت افراد به وسیله داده است. همچنین بخشی از مأموریت ما این است که ابزارها و منابعی را که در انجام این کار به آنها نیاز دارید، در اختیار شما قرار دهیم.
در راهنمای مقدماتی، به بررسی انواع داشبورد، ویژگی آنها و نحوه ساخت آنها برای تصمیمگیری داده_محور میپردازیم و به سوالات متداول طراحی داشبورد پاسخ دادهایم تا به شما در ساخت داشبورد نهایی خود متناسب با نیازهای کسب و کارتان کمک کنم.
با این حال، هنوز هم تکهای از پازل گم شده است، پاسخی دقیق به پرسشهای متداول: داشبورد داده چیست؟
در این مقاله به موضوعات زیر میپردازیم:
-
داشبورد داده چیست؟
-
چرا باید از داشبورد استفاده کرد؟
-
تفاوت داشبوردها و گزارشات چیست؟
-
مزایای استفاده از داشبورد داده برای کسب و کار شما چیست؟
-
نحوه انتخاب معیارها و شاخصهای کلیدی عملکرد برای ردیابی در داشبورد
داشبورد داده چیست؟
داشبورد داده یک ابزار مدیریت اطلاعات در هوش تجاری است که برای ردیابی، تجزیه و تحلیل و نمایش شاخصهای کلیدی عملکرد، معیارها و نقاط داده استفاده میشود. شما میتوانید از داشبورد برای نظارت بر سلامت کلی کسب و کار، دپارتمان یا یک فرایند خاص استفاده کنید.
داشبوردها نیز قابلیت شخصیسازی دارند. شما میتوانید داشبوردی بسازید که از نیازهای خاص کاربران شما پشتیبانی کند. اگر مؤسس یا مدیر اجرایی هستید، داشبورد شما میتواند معیارهای SaaS(نرم افزار به عنوان یک سرویس) را نمایش دهد. اگر شما بازاریاب دیجیتال هستید، داشبورد شما میتواند معیارهای بازاریابی را نمایش دهد.
چه قدرتی پشت داشبورد و مصورسازی دادههای روی آن نهفته است؟ در پشت صحنه، داشبورد به فایلها(مانند صفحه گسترده اکسل یا صفحه Google)، پیوستها، سرویسها(مانند QuickBooks و HubSpot) و رابطهای برنامه نویسی نرمافزار(APIs) متصل میشود. داشبوردها دادههای خام را به اطلاعات قابل خواندن برای انسان تبدیل میکنند. به جای گشتن در ستونها یا ردیفهای صفحه گسترده، میتوانید دادههای خود را در جدول، نمودار خطی، نمودار حبابی یا نمودار میلهای تجزیه و تحلیل کنید؛ فقط کافی است چندین گزینه را انتخاب کنید.
چرا باید از داشبورد داده استفاده کرد؟
داشبوردها دادهها را از چندین منبع جمعآوری میکنند. داشبورد فقط در زمان شما صرفهجویی نمیکنند، بلکه به شما این امکان را میدهند تا همه دادهها را در کنار یکدیگر تماشا کنید.
اکنون ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید که تفاوت بین یک داشبورد و یک گزارش چیست؟
تفاوت داشبوردها و گزارشات چیست؟
تفاوت بین یک داشبورد و یک گزارش چیست و چرا اهمیت دارد؟ تفاوت این دو به تغییر دیدگاه از گزارش دورهای(فصلی یا سالانه) به نظارت مستمر(روزانه یا هفتگی) مربوط میشود. آنچه داشبوردها و گزارشات را بسیار ارزشمند میکند، این است که تیم شما چگونه از آنها به نفع خود استفاده میکند.
شباهت بین داشبورد و گزارش
- دسترسی به دادههای تاریخی.
- تجزیه و تحلیل ترندها برای این که متوجه شوید چه چیزی در گذشته مؤثر بوده یا نبوده است.
- جمعآوری چندین معیار در کنار یکدیگر.
- مصورسازی دادهها.
تفاوت بین داشبورد و گزارش
داشبوردها تعاملی هستند به گونهای که میتوانید دادههای خود را بخشبندی، فیلتر و مصور کنید
داشبوردها دادههای به روز شده را نمایش میدهند(همزمان با بهروزرسانی منبع داده، داشبورد شما نیز به روز میشوند).
گزارشات اطلاعات مربوط به حوزههای علایق یا اهداف شناخته شده را به اشتراک میگذارند.
داشبوردها حوزههای علایق یا اهداف شناخته شده را نظارت میکنند.
نمونه داشبوردهای طراحی شده ی تیم ویترای
مزایای استفاده از داشبورد برای کسب و کار شما
داشبوردها برای نقشهای مختلف، اهداف مختلفی نیز دارند. چیزی به نام داشبورد همه کاره وجود ندارد. داشبوردهایی که به خوبی طراحی شدهاند، به سؤالات تجاری پاسخ میدهند و دید کلی را به شما ارائه میدهند.
مزایای استفاده از داشبورد برای کسب و کار شما:
- نظارت بر چندین معیار و شاخص کلیدی عملکرد به طور همزمان.
- خوانش آسان.
- صرفهجویی در زمان با کاهش یا حذف گزارشات دستی.
- ارتباط متقابل منسجم و به موقع.
اجازه دهید هر کدام از این مزیتها را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار دهیم.
نظارت بر چندین معیار و شاخص کلیدی عملکرد به طور همزمان
وقتی یک تغییر خوب یا بد در یک دپارتمان رخ میدهد، میتواند اثر موجی بر کسب و کار شما داشته باشد، بنابراین وارد کردن اطلاعات در داشبورد خود میتواند همه چیز را بسیار سادهتر کند.
داشبورد خود را به طور دقیق ارزیابی کنید و بین معیارها و شاخصهای کلیدی عملکرد ارتباط برقرار کنید تا بفهمید کدامیک تأثیرگذار هستند و کدامیک نیستند. معیارها و شاخصهای کلیدی عملکرد خود را با استفاده از داشبورد مرکزی کنترل کنید و بلادرنگ اقدامات تجاری خود را اصلاح کنید.
خوانایی ساده
برای استفاده و درک یک داشبورد داده، لازم نیست تحلیلگر داده باشید. داشبوردها باید به راحتی قابل خواندن باشند. هنگامی که اصول و بهترین شیوههای طراحی داشبورد را به کار میگیرید، میتوانید نقاط داده مهمی را که هر کسی میتواند در یک نگاه مشاهده و درک کند، علامتگذاری کنید. داشبورد شما باید به گونهای طراحی شود که بتوانید دادههای ارائه شده را درک کنید، حتی اگر در حوزه بازاریابی یا امور مالی فعالیت نمیکنید.
صرفهجویی در زمان با کاهش یا حذف گزارشات دستی
داشبوردهای داده در زمان صرفهجویی میکنند. دیگر لازم نیست برای بازیابی دادههای خود و وارد کردن آنها در یک گزارش به سراغ چندین سرویس یا صفحه گسترده بروید. داشبوردها تمام کارهای سنگین را برای شما انجام میدهند.
برای راهاندازی و طراحی داشبورد خود زمان بگذارید تا بتوانید در آینده تا 10 برابر آن زمان، در وقت خود صرفهجویی کنید. شما میتوانید در هر زمان و هر مکان گزارشها را با استفاده از دادههای خود به طور خودکار ایجاد کنید.
ارتباط متقابل منسجم و به موقع
در کسب و کار داشبوردها به همه افراد اجازه میدهند تا تصمیمات تجاری بگیرند، آن تصمیمات را اعتبارسنجی کنند و هم افزایی بیشتری در سازمان ایجاد کنند.
با توجه به دسترسی آسان به دادهها بر روی داشبورد، مدیران دیگر نیازی به درخواست اطلاعات از یک تحلیلگر داده ندارند. تحلیلگران میتوانند در پس زمینه کار کنند، در حالی که کاربران میتوانند در هر زمان به اطلاعات مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.
کدام معیارها و شاخصهای کلیدی عملکرد را باید روی داشبورد قرار داد؟
انتخاب معیارها و شاخصهای کلیدی عملکرد برای ردیابی، بخش مهمی از فرایند طراحی داشبورد را تشکیل میدهد. داشبوردها به عنوان پاسخی مستقیم به نیازهای تیم کسب و کار شما ساخته میشوند.
داشبوردها نیز تطبیقپذیر هستند و میتوان از آنها برای صنعت یا یک دپارتمان استفاده کرد.
قبل از ساختن داشبورد، باید بدانید کدام معیارها و شاخصهای کلیدی عملکرد را میخواهید ردیابی کنید. برای شروع به سه سؤال مطرح شده پاسخ دهید.
داشبورد من باید به چه نوع از سؤالات تجاری پاسخ دهد؟
از چه نوع داشبوردی برای نمایش دادهها استفاده کنم؟
آیا داشبورد من برای خوانندگان تعاملی خواهد بود؟
این که داشبورد خود را بر اساس پرسش و پاسخ ایجاد کنید، ایده خوبی است. بهعنوانمثال:
هزینه جذب مشتری ما چقدر است؟ برای این که پاسخ این سؤال را سریعاً دریافت کنید، میتوانید این معیار را در داشبورد خود نمایش دهید.
آیا در این ماه نسبت به ماه گذشته قیف بازاریابی خود را با سرنخهای کمتری پر میکنیم؟ این معیار را در داشبورد خود نمایش دهید و یک معیار مقایسهای را نیز وارد کنید تا تصویر کاملتری از شرایط داشته باشید.
آیا نرخ پرش وبسایت ما با استاندارهای صنعت همتراز است؟ با استفاده از نمایش این معیار بر روی داشبورد، استراتژی حفظ وبسایت خود را قبل از این که خیلی دیر شود، اصلاح کنید.