بهترین نرم افزار های مدیریت مالی

این روزها شاهد تعداد بسیار زیادی نرم افزار برای رفع نیازهای گزارش مالی شرکت ها هستیم. وجود امکانات محتلف نرم افزارها، سیستم ها و رویکرد های مختلف و قیمت های متفاوت باعث شده انتخاب برنامه مناسب کسب و کار های مختلف به امری دشوار تبدیل شود. این انتخاب در واقع انتخاب مهمی برای سیستم مالی شرکت شماست چرا که انتخاب اشتباه فقط منجر به تحمیل بار مالی و اختلال در فعالیتهای مالی شرکت شما خواهد شد پس میزان اهمیت این انتخاب واضح است. بهتر است قبل از فرایند انتخاب نرم افزار های مالی به درستی و تفصیل تحقیق کنیم.

به هر حال بهتر است قبل از استقرار یک سیستم جدید زمان کافی را برای تحقیق و بررسی صرف کنیم تا از پیامدهای آتی جلوگیری شود. در این تحقیق و بررسی باید سعی شود تا اصول اولیه و شناخت درست نیاز ها مورد بررسی قرار گیرد. برای شناسایی بهترین نرم افزارهای مالی و بودجه بندی در ابتدای امر باید به چند سوال بسیار مهم پاسخ دهیم که در ادامه به این سوال ها میپردازیم.

نرم افزارهای مدیریت مالی چه ماهیتی دارند؟

نرم افزارهای مالی و بودجه بندی نرم افزاری است که به شما کمک میکند هزینه های خود را برنامه ریزی کنید و به مسائل مختلف تخصیص دهید.  نرم افزار های حسابداری که عموما به جهت ردیابی آن چه که خرج شده است به کار میرود و در مقابل نوع دیگری از نرم افزار ها قرار میگیرند که با نام نرم افزارهای مالی شناخته شده و رویکردی آینده نگر دارند. نرم افزار های مالی این امکان را به شما میدهند که قبل از هزینه، منابع مالی خود را اختصاص دهید. این نرم افزارها با هدف ساده سازی بودجه بندی به کار میروند تا بتوانید محل درست تخصیص منابع خود را شناسایی کنید.

استفاده از نرم افزارهای مدیریت مالی چه هزینه ای در بر دارد؟

بسیاری از نرم افزارهای مالی و بودجه بندی کاملا رایگان هستند. این در حالی است که سایر برنامه ها ممکن است به صورت ماهیانه یا سالیانه هزینه ای برای استفاده از شما دریافت کنند.

در نرم افزار های بودجه بندی باید به دنبال چه ویژگی هایی باشیم؟

هنگامی که به دنبال نرم افزار های بودجه بندی هستید، ویژگی های کلیدی را باید مد نظر داشته باشید که عبارت اند از:

-پیوند دادن حساب ها: پیوند دادن حساب های شما به نرم افزار به این معنی است که مجبور نیستید تراکنش ها را یک به یک در نرم افزار وارد کنید و چک کنید که در محدوده بودجه بندی باقی مانده اید یا خیر. در این حالت یک دسترسی به تراکنش ها به برنامه میدهید تا برنامه آنها را تجمیع کند.

-دسته بندی هزینه ها: نرم افزار های مالی ممکن است به صورت خودکار هزینه های شما را دسته بندی کند. حتی ممکن است بعضی نرم افزار ها به شما این امکان را بدهند که دسته بندی های خودتان را ایجاد کنید. نرم افزار های مالی عموما دارای تعدادی دسته از پیش تعیین شده هستند اما حالت بهتر این است که بتوانید دسته های دلخواه خودتان را به نرم افزار اضافه کنید.

گزارش گیری: نرم افزار های مالی که مورد استفاده سازمان های مختلف قرار میگیرد باید نمودار هایی را نشان دهد که الگوی هزینه های شما را نشان دهد.

-سایر منابع مالی: برخی از برنامه ها امتیازهای رایگان درون برنامه ای، امکان ردیابی سرمایه ها، ردیابی ارزش خالص و موارد مهم دیگر را ارائه میدهند.

دسته بندی کاربردی نرم افزار های مالی

-حسابداری پایه: کاربرد این نوغ از نرم افزار ها نیاز های پایه ای و اساسی یک سیستم حسابداری است.

-پروژه محور: نرم افزارهای پروژه محور در کسب و کارهای پروژه ای به یاری شما خواهند آمد تا با دنبال کردن هزینه ها در پروژه ها سود و بهره وری را افزایش دهند. به کمک این نوع از نرم افزار های مالی سازمان میتواند هزینه مورد نیاز پروژه و هزینه های آینده را بررسی و پیش بینی کند.

-تنخواه: این نوع از نرم افزار های مالی مناسب سازمان های دولتی و سازمان های غیر دولتی است که از سیستم تنخواه گردان برای امور خود استفاده میکنند. به علاوه این نرم افزار ها به افراد اجازه می‌دهند تا به مقررات و استاندارد های حسابداری دولتی که در سازمان های مختلف متناسب با آن تنظیم میشود، پایبند بمانند.

-مدیریت موجودی: این نرم افزار ها برای پایش سطوح موجودی شرکت را برای حداکثر کردن سود، جلوگیری از اتلاف هزینه و حداقل کردن هزینه استهلاک موجودی مورد استفاده قرار میگیرند.

-فاکتور و صورت حساب: این نرم افزارهای مجموع پرداخت های مشتریان را با سرعت بالا و خطای بسیار ناچیز تجمیع می‌کنند که اتفاقا دسته‌ای پرطرفدار از نرم افزار ها به شمار می‌روند که بسیاری از مسائل شرکت‌ها را رفع کرده اند.

-بودجه بندی و پیش بینی: با استفاده از برنامه های مالی افراد در انواع مختلف سازمان ها میتوانند راهکار های بودجه بندی و پیش بینی را برای فعالیت های آینده سازمان برنامه ریزی کنند و امکان های مختلف شرایط آینده سازمان را بررسی کنند.

حسابداری دارایی ثابت: این نرم افزارها، دارایی ثابت را با ارائه به یک پایگاه داده اصلی طبقه بندی میکند. ویژگی هایی که در این طبقه بندی ها ویژگی هایی همچون موقعیت دارایی، زمان ورود و خروج، تاریخ بازگشت، برنامه ریزی نگهداری، هزینه و استهلاک و …. ثبت میشود.

-مدیریت حقوق و دستمزد: این نوع از نرم افزار ها جهت مدیریت حقوق و دستمزد کارکنان به کار میروند. می‌توان تنظیمات برنامه را شخصی سازی کرد طوری که چک ها را جمع آوری کند و مالیات ها را پرداخت کند. به طور کلی این نرم افزار ها در استقرار نظم پرداختی به سازمان ها کمک میکنند.

 

همان طور که توضیح داده شد در دسته بندی های مختلف کاربرد نرم‌افزارهای مدیریت مالی، نیاز به تجمیع و ارائه گزارش های مختلف به وضوح قابل مشاهده است. در این بخش است که هوش تجاری می‌تواند در کنار داده های نرم افزار های مالی قرار بگیرد و فرایند طاقت فرسای گزارش گیری را برای شما تبدیل به امری سهل و در لحظه کند. راهکارهای مالی که توسط هوش تجاری ویترای ارائه می‌شود به واحدهایی که با نرم افزار های مالی در ارتباط اند و به گزارش های آن نیاز دارند کمک می‌کند تا این گزارشات با کمترین خطا و در سریع ترین حالت ممکن قابل دسترسی و مشاهده باشند.

 

 

انواع خریداران نرم افزار های مالی و بودجه بندی

1-مشتریان کسب و کارهای کوچک در حال رشد

این نوع از کسب و کار ها برای ایجاد زمینه‌ های رشد سازمانی نیاز دارند تا سیستم های پایه ای خود را ارتقا دهند.

2-مشتریان سازمانی

این نوع کسب و کارها معمولا نیاز به یک مجموعه کامل از برنامه ریزی منابع انسانی سازمان (ERP) دارند. معمولا این نرم افزار ها شامل امکاناتی مثل قابلیت ادغام چند شرکت، عملیات بین المللی، مدیریت ارز های خارجی و مسائل دیگر مربوط به سازمان را شامل میشوند. در حال حاضر SAP و اوراکل بزرگترین ارائه دهنده های نرم افزار های برنامه ریزی منابع سازمانی هستند.

3-مشتریان با رتبه عالی

این نوع از خریداران روی کاربردهای خاصی تمرکز دارند و باید بعد از شفاف سازی نیاز ها، مسائل درخواستی آنها را در نرم افزار ها تعبیه کرد. برای مثال می توان به موسسات آموزشی و یا دانشگاه ها اشاره کرد که اغلب نیاز به نرم افزار خاصی برای کنترل پرداخت های مالی و پیگیری پرداخت مالی دارند. و یا شرکت های ساختمانی یا بنگاه های مهندسی معمولا نیاز به سیستم هایی دارند که بتواند هزینه های هر پروژه شامل نیروی انسانی، تخریب و خاک برداری و … را محاسبه کند.

 

 

چند نمونه از نرم افزار های مالی ایرانی :

نرم افزار حسابداری میزان
نرم افزار حسابداری آنلاین حسابفا
نرم افزار حسابداری شرکتی فرداد
نرم افزار حسابداری آنلاین لیام
حسابیار
نرم افزار حسابداری ایرانیان تراز
نرم افزار حسابداری طلوع
نرم افزار حسابداری وینا نسخه خرید و فروش
کیف پول محک (حسابداری شخصی)
نرم افزار حسابداری شایگان سیستم

 

 

برای استفاده از راهکارهای مالی هوش تجاری به راحتی می‌توانید با کارشناسان ما در ویترای تماس بگیرید و یا اطلاعات تماس خود را برای ما بگذارید تا با شما در ازتباط باشیم.

به اشتراک بگذارید

یک قدم تا داده محوری

کافیست اطلاعات تماس خود را وارد کنید. ما با شما تماس خواهیم گرفت.

یک قدم تا داده محوری فاصله دارید

کافیست فرم زیر را تکمیل کنید.