بی پلاس

پادکست بی‌پلاس در این سه اپیزود خلاصه کتاب‌هایی رو تعریف کرد که میتواند در زندگی روزمره همه‌ی ما و و علی‌الخصوص مدیران تاثیر می‌گذارد. موضوع این کتاب‌ها به نقل از سایت پادکست بی‌پلاس:

کتاب کِی: ترفندهای علمی زمان‌سنجی عالی

بارها شنیدیم که زمان مهمه، زمان گنجه، نباید زمان رو تلف کرد یا به خودمون گفتیم تمام چیزی که نیاز دارم زمانه و یک عالمه جمله‌های شبیه به این‌ها. اما کم‌تر شنیدیم که بگن این زمان من با زمان شما فرق داره و برای همین هم  مهمه که هر کسی  کِی، چه کاری انجام بده. کتاب «کی ترفندهای علمی زمان‌سنجی عالی» درباره‌ی این موضوع باهامون حرف می‌زنه. بهمون نشون می‌ده هر پروژه، تکلیف، یا حتی طول عمر، نقاط شروع، پایان و وسط دارند. و در هر نقطه باید رفتار مناسب را در زمان مناسب داشته باشیم. مهم اینه که بدونیم کی برای ما زمان مناسبیه.

 

چرا کتاب “کِی: ترفندهای علمی زمان‌سنجی عالی” رو پیشنهادش می کنیم؟

کتاب‌های زیادی هستند درباره‌ی اینکه چطور کاری رو انجام بدیم. و کاری که ازش صحبت میشه یه وقتا مربوط به زندگی شخصیه یه وقت‌ها زندگی شغلی. ولی موضوع مشترک چطور بودنشه. نویسنده‌ی کتاب «کی»، آقای دنیل اچ. پینک، سوال‌ مهم‌تری  مطرح می‌کنه. اینکه کٍی باید کاری رو انجام بدیم و کی تصمیم‌های مهم زندگیمون رو بگیریم؟ و اصلا کی چه کار کنیم. نه فقط این سوال رو مطرح می‌کنه، جوابش رو هم میده. این جواب هم از ذهن و تصورات و تجربیات خودش نیامده. تحقیقات زیادی رو از شاخه‌های مختلف دانش مثل اقتصاد، کرونوبیولوژی، روان‌شناسی اجتماعی، و جامعه‌شناسی بررسی کرده، بعد آمده نتایج رو جمع‌بندی کرده تا چیزی رو عرضه کنه که اسمش رو می‌گذاره «علم زمان‌بندی». یا به زبان ساده‌تر “کی، چه کنم؟” فکر کردن به این سوال و جوابی که بهش می‌دیم به نظر ما مهم‌تر و مقدمه به سوال چطور.

کتاب اصل گرایی (Essentialism)

همیشه شنیدیم که با تلاش بیشتر نتیجه‌ی بهتری می‌گیریم و این حرف غلطی نیست. اما نویسنده‌ی کتاب اصل‌ گرایی نشون می‌ده که این حرف یک حدی داره. از یک جایی به بعد، «بیشتر» منجر به «بهتر» نمی‌شه. بلکه «کمتر ولی بهتر» نتیجه‌بخشه. کتاب اصل گرایی درباره‌ی اهمیت توجه به این اصله.

چرا کتاب “اصل‌گرایی” رو پیشنهاد می‌کنیم؟

منابع همیشه محدود هستند. چه در سطح فردی، چه سازمانی و چه جمعی. و چه منظورمون از منبع، منبع انرژی و توان باشه، چه منبع ارتباطی و چه منابع مالی. مهمه که بتونیم راهی پیداکنیم برای کنار اومدن با محدودیت. کتاب اصل‌گرایی اهمیت این انتخاب رو نشونمون می‌ده و تلاش می‌کنه بهمون ابزاری بده که بفهمیم چه چیزهایی ضروری‌ان و چه چیزهایی غیر ضروری. چی‌ها اصل هستن و چی‌ها فرع. اون وقت میشه محدودیت منابع رو مدیریت کرد. به اصل‌ها رسید و فرع‌هارو گذاشت کنار.

خلاصه کتاب چطور کتاب بخوانیم ( How to read a book)

خواندن بعضی از کتاب‌ها مقدم بر بقیه کتاب‌هاست. چطور کتاب بخوانیم هم از این دست است. احتمالا برای شما هم پیش آمده که کتابی را خوانده‌اید، حتی موقع خواندن کتاب لذت هم بردید، اما وقتی خواستید درباره‌اش با کسی صحبت کنید چیزی از محتوای کتاب در ذهنتان نمانده. در خلاصه کتاب چطور کتاب بخوانیم از این مشکل، علت و راه حل‌اش حرف می‌زنیم.

چرا کتاب “چطور کتاب بخوانیم” را پیشنهاد می‌کنیم؟

کتاب خواندن نیاز به یادگیری دارد. هرچقدر زودتر این را بفهمیم، بهتر از کتاب‌هایی که می‌خوانیم استفاده می‌کنیم. “چطور کتاب بخوانیم” در واقع همین کار را می‌کند و به ما نشان می‌دهد کتاب خواندن نیاز به یادگیری دارد. اگر کتاب نمی‌خوانیم یا اگر وقتی کتاب می‌خوانیم در ذهنمان نمی‌ماند شاید دلیلش این است که یاد نگرفته‌ایم چطور کتاب بخوانیم. مورتیمر آدلر، نویسنده کتاب، به ما یاد می‌دهد چطور با خواندن یک کتاب به مسئله‌ی اصلی نویسنده برسیم. چطور کلیت کتاب را در چند جمله یا یک پاراگرف کوتاه نقل کنیم؟ چطور بخش‌های عمده و اصلی کتاب را بشناسیم و بتوانیم نشان بدهیم که چطور این بخش‌ها در قالب یک کل منسجم منظم شده‌اند؟ پاسخ به این پرسش‌ها کمک می‌کند تا بهتر کتاب بخوانیم و از کتابی که می‌خوانیم بهتر بهره ببریم.

مشاهده وبسایت پادکست بی‌پلاسi’]

یک قدم تا داده محوری

کافیست اطلاعات تماس خود را وارد کنید. ما با شما تماس خواهیم گرفت.

یک قدم تا داده محوری فاصله دارید

کافیست فرم زیر را تکمیل کنید.