سازمان های مختلف با توجه به خدمات یا کالاهایی که به مشتریان خود ارائه میکنند، اهداف فروش خاصی را برای دوره های زمانی متفاوت تعیین میکنند. از آن جا که چرخ سازمان بدون فروش خدمات و کالا نمیچرخد و حیات سازمانی به اهداف فروش بستگی دارد، راهکار های فروش و رشد فروش همیشه در دسته مسائل مهم سازمان قرار میگیرد.
یکی از بهترین راه ها برای کسب درآمد بیشتر در کسب و کار خود، فروش بیشتر محصولات و خدمات است. بسته به اهداف صنعتی که در آن مشغول فعالیت هستید، بازار و راه های زیادی برای افزایش فروش وجود دارد. یکی از اولین گام ها برای افزایش فروش تدوین استراتژی فروش و پایبندی به آن است.
برای دستیابی به هدف افزایش فروش، شما نیاز به یک استراتژی یا برنامه ای مدون برای فعالیت های فروش دارید که نقاط قوت شما در راستای افزایش فروش را مشخص کرده و بر آن ها متمرکز باشد. این استراتژی ها مجموعه ای از اقداماتی است که قصد دارید برای ارتقای فروش محصولات یا خدمات سازمان خود انجام دهید. در تدوین برنامه ها و استراتژی ها باید نیازهای خاص مشتریان خود را مد نظر داشته باشید و همه فعالیت ها را بر این اساس تدوین کنید.
برنامه ریزی برای رشد فروش در سازمان ها سنگ بنای هر تجارتی است که در حوزه فعالیت خود به موفقیت هایی دست یافته است. بعد از تدوین و توسعه استراتژی های جدید جهت رشد فروش و به کار گیری روش های جدید استراتژیک، میتوانید آمار های فروش خود در نمایندگی های مختلف را تجمیع کرده و رشد فروش خود را پایش کنید. در صورتی که رشد دلخواه حاصل نشده بود به راحتی میتوانید روش های دیگری که در برنامه ریزی ها پیش بینی کرده اید را اعمال کرده و رویکرد های خود را تفییر دهید. مراحلی برای سنجش بهتر نیاز مشتریان وجود دارد که طی آن میتوانید نحوه فروش بهتر به مشتریان خود را شناسایی کنید و راه های موفقیت یا عدم موفقیت دستیابی به مشتریان خود را پیدا کنید.
چهار عنصر اصلی در کسب و کار وجود دارند که به تدوین استراتژی فروش شما کمک میکنند و وضعیت شما را در بازار صنعت خود بهبود میدهند. هر کدام از این عوامل را میتوانید با دقت بیشتری در نظر بگیرید تا تصویر بهتری از کسب و کار خود و راهکارهای افزایش فروش تان داشته باشید.
زمانی که از محصولات یا خدمات صحبت میکنیم، تمام جنبه های محصولات یا خدمات تولید شده توسط سازمان ها را مد نظر داریم. این جنبه ها شامل نام تجاری، بسته بندی و هزینه های تولید هستند که میتوانند ارزیابی کنید و میزان مطابقت با استاندارد ها را بررسی کنید. بعد از این بررسی ها زمینه هایی که امکان پیشرفت در آن وجود دارد را میتوانید شناسایی کنید و زمینه های بهبود را فراهم کنید.
موقعیت قیمتی خود در مقابل رقبا را در نظر بگیرید و اگر لازم است قیمت محصولات یا خدمات خود را به صورت رقابتی تعیین کنید. در کنار این تدابیر باید به صورت واضح نحوه پرداخت هزینه ها را مشخص کنید. آیا شما فقط یک فروشگاه آنلاین هستید و پرداخت اینترنتی دارید یا میتوان در محل هم هزینه ها را پرداخت؟ شفاف سازی در زمینه نحوه پرداخت ها میتواند تکلیف مشتریان با کسب و کار شما را روشن کنید و ایشان را از جهت پرداخت هزینه کالا یا خدمات شما آسوده کند.
انتخاب بهترین موقعیت ها برای کسب و کار شما، چه ارائه دهنده کالا باشید چه خدمات، از اهمیت بالایی برخوردار است. راحتی دسترسی مشتریان به شما، نحوه توزیع محصولات و چیدمان آن ها نیز از عوامل بسیار با اهمیت در این فاکتور موثر بر افزایش فروش است.
تبلیغات یکی از موثرترین عوامل تاثیرگذار بر فروش سازمان شما است. ممکن است از نقش پررنگ تبلیغات غفلت کرده باشید اما باید بدانید عاملی است که مستقیما بر تغییرات فروش سازمان شما موثر است. همیشه این مطلب را در خاطر داشته باشید که اگرچه داشتن یک محصول ایده آل مهم است اما میزان جذب مشتریان نیز به همان اندازه اهمیت دارد. محصول ایده آلی که مشتریان درباره آن ندانند و به آنها معرفی نشده باشد، در رشد فروش سازمان اثر چندانی نخواهد داشت.
پس از تدوین استراتژی با هدف رشد فروش، میتوانید برنامه های سازمان خود را با روش های هدفمند در راستای استراتژی های رشد فروش به کار گیرید. برای این کار میتوانید از تاکتیک های مختلفی استفاده کنید که در زمینه رسیدن به فروش بیشتر و در نتیجه سود بیشتر به شما کمک میکنند.
زمانی که در حال بررسی راهکار های افزایش فروش در سازمان خود هستید، تمرکز بر یک هدف مشخص و قابل دستیابی در یک بازه زمانی میتواند به طی کردن مسیر پیشرفت شما کمک کند. توجه داشته باشید که اهداف شما باید با برنامه ریزی های کسب و کارتان و استراتژی های تدوین شده همخوانی داشته باشد. این اهداف میتوانند به اهداف کوچکتر خرد شده و نقاط عطف ماهیانه تعریف کنید. برای اندازه گیری میزانی که اهداف محقق شده اند میتوانید از مبلغ ریالی سود حاصله از فروش، تعداد محصولات فروخته شده یا اندازه گیری افزایش فروش از طریق کمپین های تبلیغاتی و یا استفاده از کوپن های تخفیفی استفاده کنید.
مشتریان کسب و کار شما یکی از مهمترین عناصر سازمان شما هستند. در نهایت بعد از طی کردن همه مراحل، این شما هستید که باید با محصولات یا خدماتتان نیازهای منحصر به فرد مشتریان خود را برآورده کنید و کالا یا خدمات خود را به او بفروشید. پس صحبت با مشتریان، شنیدن افکار و نگرانی های آن ها، درک نیازها و خواسته آن ها و توسعه کالا و خدمات تولیدی با این نیاز ها از مسائل مهم پیش روی شماست. از یاد نبرید که رفتار خوب با مشتریان میتواند مشتریانتان را به سازمان شما وفادار کند. به طور کلی اگر بتوانید با مشتریان خود رابطه خوبی ایجاد کنید به احتمال زیاد آن ها دوباره به شما مراجعه خواهند کرد یا در مورد شما با دیگران صحبت میکنند و تجربه مثبت خود را با دیگران به اشتراک خواهند گذاشت.
وقتی درباره محصولات یا خدمات خود با مشتری صحبت میکنید، که این صحبت میتواند به صورت مستقیم و یا از کانال های تبلیغات و بازاریابی باشد، سعی کنید به او بگویید که چه کاری میتوانید در جهت رفع نیاز های او بردارید. با این کار مشتری را از مزایای محصولات یا خدمات خود آگاه میکنید و علاقه به دانستن بیشتر در مورد محصولات یا خدماتتان را در او ایجاد خواهید کرد.
با استفاده از عناصر چهارگانه توجه، علاقه، میل و اشتیاق و عمل، میتوانید ارتباطی آسان و موثر با مشتریان در مورد مزایای محصولات یا خدمات بسازید. توضیحات این عناصر چهارگانه را در ادامه بخوانید.
1-توجه: به راحتی با استفاده از تکنیک های بازاریابی، ایجاد جذابیت برای برند، بسته بندی محصول یا جایگذاری بهینه محصولات توجه مشتریان را جلب کنید.
2-علاقه: با ارائه مزایای محصول علاقه مشتریان خود را جلب کنید. اطلاعات محصول شما باید به طور واضح ذکر شود و درک آن آسان باشد.
3-میل و اشتیاق: در این مرحله شما باید مشتریان خود را متقاعد کنید که مالک محصول شما باشند یا از خدمات شما استفاده کنند.
4-عمل: به محض ابراز علاقه مصرفکنندگان اطمینان حاصل کنید که محصولات یا خدمات شما را خریداری کنند. خدمات مشتریان و سهولت ثبت سفارشات میتواند به افزایش فروش کمک کند.
بازاریابی همه فعالیتی است که برای آگاه کردن مشتریان از محصولات و خدمات خود میتوانید انجام دهید. چندین روش ساده وجود دارد که به وسیله آن ها میتوانید مشتریان جدید را جذب کرده و فروش خود را افزایش دهید. از جمله:
با استفاده از نکات بالا تا حد خوبی میتوانید فروش خود را افزایش دهید. به علاوه میتوانید با استفاده از راهکارهای افزایش فروش هوش تجاری به سازمان خود برای کسب سود بیشتر کمک کنید. هوش تجاری میتواند تکمیل کننده راهکارهای دیگر برای سازمان شما باشد. گزارشات ارائه شده توسط راهبر های هوش تجاری میتواند استراتژی های فروش در سازمان شما را به سمت حداکثر کردن سود دهی سازمانی پیش ببرد.
یک قدم تا داده محوری
کافیست اطلاعات تماس خود را وارد کنید. ما با شما تماس خواهیم گرفت.
ویترای ارایه دهنده راهکارهای هوش تجاری با استفاده از ابزارهای مایکروسافت SSIS, SSAS, Power BI میباشد.