شاخصههای کلیدی انبار، به شما کمک میکنند سرمایه در گردش خود را مدیریت کیند و در عین حال فرصت از دست رفته نداشته باشید
داشبوردهای انبار طراحی شده در ویترای به شما کمک میکنید گلوگاههای کلیدی خواب سرمایه خود را کنترل کنید، در عین حال با عمکلرد بازار موجودیها را افزایش داده و از فروش از دست رفته جلوگیری کنید.
مهم نیست از چه نرم افزاری برای ثبت فاکتورهای فروش خود استفاده می کنید
در بالاترین سطح امنیت، از هر کجا و از هر دستگاهی به داشبوردها دسترسی دارید
محدودیتی وجود ندارد، داشبوردهای دلخواهتان را بسازید
در یک نگاه
در این داشبورد مدیران نمایی کلی از شاخصههای مهم انبار را مشاهده میکنند تا در صورت شناسایی انحرافات، در صفحات دیگر در موضوع عمیق و علل ریشهای را شناسایی و رفع نمایند.
روز موجودی
در این داشبورد، شاخصه ای به نام روز موجودی (مقاومت موجودی) بررسی میشود. نحوه محاسبه این شاخصه به این گونه است که مقدار صادره هر کالا (چه تولید، چه مصرف و چه فروش) در یک بازه زمانی (مثلا 30 روز گذشته) بر تعداد موجودی حال حاضر تقسیم میشود. عدد حاصله بیانگر این است که اگر وارده دیگری نداشته باشیم، تا چند روز دیگر میتوانیم با موجودی حال حاضر به فعالیت ادامه بدهیم.
این شاخصه جهت شناسایی کالاهایی که موجودی کم و یا موجودی زیادی دارند کاربرد دارد. اقلام دارای موجودی کم باید تامین و یا تولید شوند، و اقلام دارای روزموجودی زیاد امکان فاسد شدن دارند و موجب بلوک سرمایه شرکت شدهاند که باید تعیین تکلیف گردند.
گردش موجودی
برخلاف شاخصه روز موجودی که وضعیت حال حاضر موجودی را بررسی میکند، این شاخصه میتواند نحوه عملکرد شرکت را در یک بازه زمانی بررسی کند. به طور مثال تصور کنید از یک کالا 11 ماه ابتدای سال موجودی زیادی دپو داشتهاید و در اسفند ماه موجودی را به حد استانداردی کاهش دادهاید. در داشبورد قبلی وقتی شما در حال حاضر وضعیت را مشاهده میکنید این کالا وضعیت مناسبی دارد در صورتی که در بازه سالانه، 11 ماه خواب سرمایه را تجربه کردهاید. این داشبورد به شما نشان میدهد که در بازه سالانه یا ماهانه چگونه عمل کرده اید و چه کالاهایی در بازه مشخص شده گردش کم یا زیادی داشتهاند.
این شاخصه از تقسیم صادره (فروش، مصرف و یا تولید) بر میانگین موجودی در بازه انتخاب شده به دست میآید. محاسبه این شاخصه توسط نرم افزارهای مالی و یکپارچه به هیچ عنوان مقدور نمیباشد و ما توسط موتورهای قدرتمند تحلیلی مایکروسافت این شاخصه را محاسبه میکنیم.
پرگردش، کم گردش، راکد
در این داشبورد به کمک شاخصه گردش موجودی، کالاها را به سه دسته پرگردش، کمگردش و راکد تقسیم میکنیم. به کمک این دستهبندی دید کلانی از وضعیت کنونی کالاهای موجود در انبار به مدیران سازمان داده میشود و مدیران میتوانند نقاط کلیدی (انبارها و یا گروه کالاها و کالاها) را شناسایی و در جهت بهبود مدیریت موجودی قدم بردارند.
تحلیل سرمایه انبار
یکی از مشکلاتی که مدیران شرکتها جهت شناسایی سرمایه موجود در انبار دارند این است که ریال انبارها در سیستمهای نرمافزاری طبق روش میانگین محاسبه میشوند. برای مثال اگر کالایی در فروردین ماه به قیمت 50 هزار تومان و در اسفند ماه به قیمت 150 هزار تومان خریداری شده، به طوری میانگین قیمت کالا 100 هزار تومان محاسبه می شود. با این که این استاندارد از نظر حسابرسی مورد قبول است، اما از نظر مدیران ارشد دارای ضعفهایی هست که ارزش واقعی کالاهای موجود در انبار به روز نیست. ما در این داشبورد قیمتها را بر اساس آخرین قیمت خرید (و یا حتی نرخ لحظهای دلار) محاسبه میکنیم و ارزش کالاهای انبار را بر اساس ارزش به روز کالاها محاسبه میکنیم و در اختیار مدیران سازمان قرار میدهیم که تصمیمات بهتری و سریعتری را برای کسب و کار خود بگیرند.
نمودار درختی
به کمک این داشبورد مدیران میتوانند هر سوالی که برایشان به وجود آمده است که خودشان از دادهها استخراج کنند.
وضعیت درخواست خرید
در این داشبورد وضعیت کلی درخواست خریدها (درخواستهای باز و درخواستهای معوق) به تفکیک حوزههای مطبوع هر کسب و کار بررسی میشود. در ابتدا در نمایی کلی از تعداد درخواست ها و درخواست های معوق نمایش داده میشود و در صورت نیاز میتوان در موضوعی خاص عمق زد و انحرافات را شناسایی کرد. (در حال حاضر این موضوع در داشبورد دمو وجود ندارد)
موجودی قابل تعهد
در گزارشات انبار موجودی کالا و اقلام بر اساس اسناد ثبت شده انبار نمایش داده میشود، در صورتی که مدیران و سرپرستان فروش برای برنامه ریزی و انجام فرآیند فروش کالاها و اقلامی را جهت فروش رزرو میکنند این در صورتی است این مقدار رزرو موجودی به دلیل عدم ثبت سند انبار از موجودی فیزیکی کسر نشده است، در این داشبورد میزان موجودی فیزیکی انبار، مقادیر رزرو موجودی و در نهایت موجودی قابل تعهد نمایش داده میشود که بر اساس آن میتوان برنامه ریزی های مربوط به فروش صورت پذیرد. (در حال حاضر این موضوع در داشبورد دمو وجود ندارد)
روند موجودی
در این داشبورد مقادیر موجودی انبار ها به صورت روزانه در زمان مشخصی به تفکیک گروه کالا، نوع کالا و مشخصات کالا نمایش داده میشود. به طور مثال شرکتی تصمیم دارد که 8 صبح هر روز موجودی تمامی انبارها را مشاهده کند تا بر اساس آن سایر فرآیندهای سازمانی خود را از قبیل فروش، تولید، تامین و …. را بهتر مدیریت کند و سابقه ای از موجودی انبارها در طول زمان در اختیار داشته باشد تا در آینده بر اساس معیارهای زمانی فرآیند تحلیل بهتری نسبت به عملیات های مرتبط با انبار را بتواند انجام دهد. (در حال حاضر این موضوع در داشبورد دمو وجود ندارد)
این شروع ماجراست
این گزاشات شروعی بر فرآیند داده محوریست. ما برای هر شرکت و حسب نیاز آن شرکت KPI ها را طراحی و محاسبه میکنیم.
کافیست با ما تماس بگیرید تا شما را جهت بهبود کسب و کارتان همراهی کنیم.
ویترای ارایه دهنده راهکارهای هوش تجاری با استفاده از ابزارهای مایکروسافت SSIS, SSAS, Power BI میباشد.