گزارش‌گیری هوش تجاری(BI)

گزارش‌گیری هوش تجاری(که شامل آماده‌سازی، تجزیه و تحلیل و به تصویر کشیدن شاخصه‌های عملکردی کلیدی است) برای هر کسب و کاری ضروری است. این مقاله، اصولی که در این زمینه باید بدانید را به شما معرفی می‌کند. گزارش‌گیری هوش تجاری به دو دسته تقسیم می‌شود.

گزارش‌گیری مدیریت شده زمانی اتفاق می‌افتد که یک کارمند فنی مانند کارشناس فناوری اطلاعات یا تحلیلگر داده، داده‌ها را برای کاربران غیر فنی آماده می‌کند.

گزارش گیری ad-hoc در یک پلتفرم هوش تجاری به کاربران غیرفنی اجازه می‌دهد تا گزارش‌ها را از ابتدا ایجاد یا گزارش‌های قبلی را ویرایش کنند در حالی که از واحد فناوری اطلاعات هیچ‌گونه درخواستی نکنند.

گزارشات به کاربران تجاری این امکان را می‌دهد تا ترندهای داده‌ها را در طول زمان مشاهده کنند و یا جدول‌ها را به بخش‌های کوچک تقسیم کنند تا روابط بین متغیرها را کشف کنند. ابزارهای هوش تجاری نوین دارای ویژگی‌هایی مانند پردازش زبان طبیعی(NLP) هستند. بنابراین کاربران می‌توانند از داده‌ها(با استفاده از سؤالات و بدون کد نویسی) کوئری بگیرند.

گزارشات می‌توانند فرمت‌های مختلفی داشته باشند اما جداول، صفحات گسترده و پی‌دی‌اف‌ها همگی خروجی‌های رایج هستند. تجسم‌سازی می‌تواند شامل چارت‌ها، گراف‌ها یا هیستوگرام‌ها باشد. گزارشات همچنین می‌توانند داشبوردهای سفارشی باشند که از طریق یک مرورگر وب قابل دسترسی است. با استفاده از فناوری فعلی، گزارشات هوش تجاری را می‌توان به صورت خودکار انجام داد و بر اساس یک برنامه از پیش تعیین شده اجرا کرد.

نحوه کار گزارش‌گیر هوش تجاری

ابزارهای گزارش‌گیری هوش تجاری اطلاعات داده‌ها را از منابع داده شرکت شما(در محل یا به صورت ابری) واکشی می‌کند و می‌خوانند. ابزار گزارش‌گیری می‌تواند معیارهایی مانند فروش، درآمد، تعداد موجودی و غیره را شناسایی کرده و ابعادی مانند تاریخ، سفارش خرید یا اطلاعات مشتری را برای ایجاد تجزیه و تحلیل اعمال کند. کاربران می‌توانند برای گزارش گیری، ابعاد و معیارها را با استفاده از قابلیت کشیدن و رها کردن(Drag & Drop) انتخاب کنند.

تیم شما می‌تواند بسته به داده‌های انتخاب شده جدول‌ها؛ هیستوگرام‌ها و نمودارهای دایره‌ای را انتخاب کنند و مدل‌های پیش‌بینی را ایجاد کنند. آن‌ها همچنین می‌تواند با استفاده از این چارت‌ها داشبوردها را ایجاد کرده و آن‌ها را طبق یک برنامه زمان‌بندی یا به صورت بلادرنگ آپدیت کنند.

هدف گزارش‌گیری هوش تجاری

هدف گزارش‌گیری هوش تجاری؛ استفاده از داده برای تصمیم‌گیری‌ها است. با این حال، تحلیلگران و توسعه دهندگان فناوری اطلاعات نباید تنها کسانی باشند که توانایی و مسئولیت تقسیم داده‌ها را برای کشف بینش و ترندها دارند. تصمیم گیرندگان شرکت به گزارش‌های شخصی و سازماندهی شده در فرمت‌های دلخواه خود نیاز دارند. آن‌ها باید بتوانند به گزارش‌ها نگاه کنند و داده‌ها را درک کنند؛ نتیجه‌گیری داشته باشند و تصمیمات آگاهانه بگیرند. یکی از اهداف گزارش‌گیری هوش تجاری حذف سیلوهای داده و ایجاد یک منبع واحد حقیقی است. وقتی تیم‌ها با مجموعه داده‌های یکسانی کار می‌کنند و از پلتفرم یکسانی برای تجزیه و تحلیل استفاده می‌کنند دیگر نسخه‌های متعددی از حقیقت وجود ندارد. تجزیه و تحلیل داده‌ها دقیق‌تر است؛ زمان کمتری طول می‌کشد و تصمیم گیرندگان قادر به کاوش و ویرایش داده‌های خود در یک مکان هستند. با این حال، این اهداف بدون ابزار گزارش‌گیری هوش تجاری قابل دستیابی نیست.

چرا به ابزارهای گزارش‌گیری هوش تجاری نیاز دارید

ایجاد فرایند گزارش‌گیری هوش تجاری در شرکت شما، مزایای متعددی را به همراه دارد. در حال حاضر، کاربران غیر فنی می‌توانند گزارشات خود را با استفاده از ابزارهای سلف سرویس هوش تجاری ایجاد کنند. ابزارهای هوش تجاری می‌توانند گزارشات را به راحتی برای کارمندان تولید کنند تا درک مفصلی از معیارهای مهم تجاری و داده‌ها را داشته باشند و این داده‌ها را با دیگران به اشتراک بگذارند. رهبران می‌توانند برای حمایت از تصمیمانشان از داده‌های هوش تجاری استفاده کنند، گزارشات هوش تجاری همچنین با ادغام داده‌ها از چند دپارتمان و امکان دسترسی تعامل با این داده‌ها به کاربران، به سازمان‌ها کمک می‌کنند تا تصویری کامل‌تر از کسب و کار را مشاهده کنند.

همه این موارد را می‌توان در زمان کمتری تکمیل کرد چون ابزارهای گزارش‌گیری بیگ دیتا برای کاهش زمان صرف شده برای تجزیه و تحلیل داده‌ها طراحی شده‌اند. پلتفرم‌های هوش تجاری همچنین می‌توانند گزارش‌ها را بر اساس یک برنامه خودکار، مطابق با مجوزهای امنیتی؛ منتشر کنند(با این حال، هر پلتفرم هوش تجاری نمی‌تواند این عملکردها را انجام دهد و شما باید ابزارهای هوش تجاری را با توجه به نیازهای خود ارزیابی کنید).

4 ویژگی که هنگام ارزیابی ابزارهای گزارش‌گیری هوش تجاری باید مد نظر داشته باشید

پلتفرم‌های نرم‌افزار هوش تجاری زیادی در دسترس است اما هر ابزاری مناسب نیازهای کسب و کار شما نیست. پلتفرمی را انتخاب کنید که 4 ویژگی زیر را ارائه دهد:

  • قابلیت Plug & Play – این ویژگی پلتفرم را به طور مناسبی در زیرساخت داده‌های فعلی شما قرار می‌دهد و بدون اینکه زیرساخت‌های اضافی را به محیط شما اضافه کند کار می‌کند.
  • تجربه کاربری بصری – افراد غیر تحلیلی؛ باید بتوانند به راحتی کوئری بزنند و به پاسخ‌هایی که به دنبال آن هستند دست پیدا کنند.
  • داشبوردهای قابل سفارشی‌سازی شده – پلتفرم به همه کاربران امکان می‌دهد به سرعت بینش‌های بصری را ایجاد کنند.
  • مقیاس پذیری – با پیشرفت کسب و کار شما؛ این پلتفرم به اندازه کافی انعطاف‌پذیر است تا با شما رشد کند.

بهینه کاوی‌های گزارش هوش تجاری

در حالی که گزارش‌گیری هوش تجاری مختص نیازهای شرکت شما خواهد بود؛ برخی از بهینه کاوی‌ها در زمینه وجود دارند. هنگام توسعه فرایند گزارش‌گیری خود این موارد را در نظر داشته باشید:

  • مخاطبان مناسب برای هر داشبورد را شناسایی و سپس با همکاری واحد انفورماتیک دسترسی‌ها را تعریف کنید.
  • گزارش‌ها را جوری طراحی کنید که قابلیت تحلیل داشته باشند. و این را مطرح کنید که در نهایت آیا داشبوردها قابل فهم هستند؟
  • با نحوه ایجاد بصری‌سازی مؤثر داده‌ها آشنا شوید.
  • تمایل داشته باشید که فرایند گزارش‌گیری هوش تجاری خود را با پیشرفت فناوری و همچنین با تغییر در نیازهای کسب و کار وفق دهید.

با هوش تجاری می‌توانید تغییرات سازمانی خود را آغاز کنید. درباره فرهنگ داده‌ها اطلاعات بیشتری کسب کنید و ببینید که شرکت‌های داده‌محور چه کارهایی می‌توانند انجام دهند.

یک قدم تا داده محوری

کافیست اطلاعات تماس خود را وارد کنید. ما با شما تماس خواهیم گرفت.

یک قدم تا داده محوری فاصله دارید

کافیست فرم زیر را تکمیل کنید.